Grillade kycklingspett

Grillade kycklingspett

Förberedelse 20 min + marinering
Tillagning 10 min

Ingredienser
4 portioner (8 spett)

4 kycklingbröst à ca 125 g
8 stora vårlökar
16 körsbärstomater

Marinad:
4 schalottenlökar
2,5 cm färsk ingefära
2 gröna chilifrukter
saften av 1 citron
0,75 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja eller oregano

Näringsvärde per portion
Kcal 146 = kJ 668
Kolhydrater 8g
Protein 15g
Fett 9g
Fibrer 1g

Näringsfakta

  • Endast 146 kcal per spett.
  • Servera ett fullkornsbröd till för att få mer fibrer.

Den möra kycklingen är här glaserad med en underbart god marinad som består av bl a lök, ingefära, chili och citron.

  1. Skär kycklingfiléerna i 2,5 cm stora kuber. Lägg kycklingbitarna i en skål. Skala och hacka schalottenlöken fint. Skala ingefäran och hacka den fint. Hacka chilifrukterna fint. Häll saften från citronen över kycklingen.
  2. Värm upp oljan i en stekpanna och bryn schalottenlök, vitlök, ingefära och chilifrukt på medelvärme tills löken är mjuk. Ta bort från värmen och blanda ner tomatpuré och hackad persilja eller oregano. Låt svalna.
  3. Häll marinaden över kycklingbitarna och blanda väl. Täck över och marinera i kylen i minst 2 tim. Skala av det yttersta lagret på vårlöken och skär den i 2 cm tjocka bitar. Låt bitarna vara så långa att både det vita och det gröna på löken kommer med. Skölj tomaterna i kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Sätt grillen på hög värme. Lägg en bit aluminiumfolie på grillens galler. Varva kycklingbitar, lök och tomater på spetten.
  5. Grilla spetten i 10–12 min. Vänd dem ofta och pensla dem med den överblivna marinaden.

Tips

Lägg grillspetten i blöt innan ingredienserna träs på. Dels är det lättare att få av köttet från spetten, dessutom så bränns inte träspetten när de grillas.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *