Servera den här goda pastarätten efter en italiensk förrätt med mozzarellagratinerat vitlöksbröd.
Förberedelser 5 min
Tillagning 15 min
Ingredienser
4 portioner
250 g fettucine eller annan pasta
salt och svartpeppar
1 röd lök
100 g avrunna soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citron
4 msk pesto
4 msk crème fraiche
25 g pinjenötter
1 msk strimlad färsk basilika
Näringsvärde per portion
Kcal 419 kJ 1763
Kolhydrater 42g
Protein 8g
Fett 25g
Fibrer 2g
Kockens tips
Spara oljan från de soltorkade tomaterna och använd den som dressing till en blandad krispig grönsallad.
Variation
Crème fraichen kan bytas ut mot lite extra färskpressad citron och en fint hackad bifftomat.
Visste du?
Du kan själv torka tomater i ugnen. Halvera plommontomater och lägg dem med snittytan upp på en oljad plåt. Salta och krydda dem och låt torka ca 8 tim i 70°C. Låt svalna och lägg dem i olivolja.
En god och enkel pastarätt med soliga smaker!
- Koka pastan i lätt saltat vatten i en stor wok enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av.
- Skala löken och skär den i tunna klyftor. Hacka de soltorkade tomaterna fint eller klipp dem i bitar med kökssaxen. Hetta upp olivoljan i woken. Lägg i löken och woka försiktigt 5 min tills löken har mjuknat men inte brynts. Rör ner de hackade tomaterna, citronsaften, peston och crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och rör om väl i tomatsåsen.
- Tillsätt pastan till tomatsåsen. Vänd försiktigt tills pastan och tomatsåsen har blandats väl. Strö pinjenötter och strimlad, färsk basilika över pastan och servera genast.
Serveringstips
Servera den här goda pastarätten efter en italiensk förrätt med mozzarellagratinerat vitlöksbröd.