Tagliatelle med parmaskinka

Denna krämiga pastarätt är hämtad från det härliga italienska köket. Servera den med en grönsallad och varmt, italienskt bröd, t ex ciabatta.

Förberedelser 10 min
Tillagning 15 min

Ingredienser
4 portioner

350 g tagliatelle
1 lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
75 g tunt skivad parmaskinka
1 msk olivolja
3 msk hackad färsk persilja
3 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
parmesanost till garnering

Näringsvärde per portion
Kcal 494 kJ 2070
Kolhydrater 60g
Protein 22g
Fett 19g
Fibrer 2g

Kockens knep

Parmesanskivor rullar sig snyggt om osten är väl kyld och skivas med en potatisskalare eller vass osthyvel.

Variation

Istället för parmaskinka är det gott att använda bacon. Tillsätt baconet tillsammans med löken i steg 3.

Paprikarelish

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av och håll den varm.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skär champinjonerna i fina skivor. Dela skinkan i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivoljan i en wok eller panna och fräs löken 5 min tills den har mjuknat. Tillsätt då vitlök och champinjoner och fräs på hög värme 4 min under omrörning. Sänk värmen, blanda ner persiljan och fräs 1 min till.
  4. Häll på grädden och låt sjuda upp. Ta sedan av woken eller pannan från värmen, rör ner parmaskinkan och krydda med svartpeppar. Blanda ner tagliatellen i såsen, garnera med några tunna skivor parmesan och servera.

Visste du?

Parmaskinkan har fått sitt namn eftersom den framställs i trakten av Parma i Italien. Att skinkan har så god smak beror delvis på det foder som grisarna äter, bl a vassla och kastanjer.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.