Pasta primavera

Bjud på en vårlig och smakrik pastamiddag med fräscha grönsaker och oregano.

Förberedelser 15 min
Tillagning 20 min

Ingredienser
4 portioner

1 lök
225 g broccoli
1 gurka
2 morötter
350 g spagetti
1 msk olivolja
50 g smör eller margarin
1 msk torkad oregano
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
50 g parmesanost

Näringsvärde per portion
Kcal 620 kJ 2597
Kolhydrater 61g
Protein 17g
Fett 35g
Fibrer 5g

Kockens tips

Ge spagettin extra god smak genom att lägga en buljongtärning i kokvattnet i steg 2.

Visste du?

Den aromatiska kryddväxten oregano växer bäst på torra sluttningar och har fått sitt namn från de gammelgrekiska orden för berg och lycka.

Pasta primavera

  1. Skala och hacka löken. Dela broccolin i små buketter. Skala broccolistjälkarna och skiva dem tunt. Ansa och skala gurka och morötter. Skär dem i tunna strimlor.
  2. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en skål. Häll på olja och vänd så att spagettin täcks, håll varmt. Smält matfettet i en wok eller panna på medelvärme.
  3. Lägg oregano och lök i pannan och fräs 2 min. Lägg i broccoli, gurka och morot och fräs försiktigt under omrörning 3–5 min tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner crème fraiche, salta och peppra.
  4. Riv parmesanosten över grönsakerna och låt fräsa 2 min till under omrörning. Ta pannan från värmen och tillsätt spagettin. Blanda alltsammans och servera genast.

Serveringstips

Servera den här smakrika pastan efter en traditionell italiensk förrätt med grillade strimlor av röd paprika och aubergin som marinerats i olivolja och vinäger.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *