Denna vegetariska rätt består av cannellonirör fyllda med bl a spenat, ricottaost och svamp. Servera med en fräsch grönsallad.
Förberedelse 25 min
Tillagning 30–35 min
Ingredienser
4 portioner
12 förkokta cannelloni
Fyllning:
275 g hackad frusen spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1 msk olivolja
225 g ricottaost
0,5 tsk torkad basilika
0,25 tsk riven muskot
0,25 tsk salt
svartpeppar
500 g passerade tomater
125 g riven mozzarellaost
1 msk parmesanost
Näringsvärde per portion
Kcal 425 = kJ 1798
Kolhydrater 40g
Protein 27g
Fett 18g
Fibrer 5g
Näringsfakta
- Spenat innehåller både C- och A-vitaminer.
- Passerade tomater har få kalorier men mycket C-vitaminer.
Vegetarisk cannelloni
- Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp spenaten på svag värme i en kastrull så att den blir riktigt tinad. Låt spenaten rinna av ordentligt (se Tips). Skala löken och hacka den fint. Skala och pressa vitlöken. Ansa och hacka champinjonerna.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och bryn lök och vitlök i 3 min. Tillsätt champinjonerna och bryn ytterligare ca 1 min.
- Blanda lök, svamp, spenat, ricottaost och basilika. Krydda med muskot, salt och peppar.
- Fyll cannellonin med blandningen (se Tips). Häll hälften av de passerade tomaterna i bottnen på en ugnsfast form. Salta och peppra och lägg de fyllda cannellonirören i formen. Häll över resten av de passerade tomaterna. Strö över mozzarella och parmesan.
Tips
- Låt spenaten rinna av genom att lägga den i en sil eller durkslag. Tryck lätt på spenaten med en grönsakspress eller en slev för att få bort vätskan.
- Fyll en sprits med ostblandningen och spritsa in fyllningen i cannellonin. Det måste vara en sprits med ganska vid öppning.