Vegetarisk cannelloni

Denna vegetariska rätt består av cannellonirör fyllda med bl a spenat, ricottaost och svamp. Servera med en fräsch grönsallad.

Förberedelse 25 min
Tillagning 30–35 min

Ingredienser
4 portioner

12 förkokta cannelloni

Fyllning:
275 g hackad frusen spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
1 msk olivolja
225 g ricottaost
0,5 tsk torkad basilika
0,25 tsk riven muskot
0,25 tsk salt
svartpeppar
500 g passerade tomater
125 g riven mozzarellaost
1 msk parmesanost

Näringsvärde per portion
Kcal 425 = kJ 1798
Kolhydrater 40g
Protein 27g
Fett 18g
Fibrer 5g

Näringsfakta

  • Spenat innehåller både C- och A-vitaminer.
  • Passerade tomater har få kalorier men mycket C-vitaminer.

Vegetarisk cannelloni

  1. Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp spenaten på svag värme i en kastrull så att den blir riktigt tinad. Låt spenaten rinna av ordentligt (se Tips). Skala löken och hacka den fint. Skala och pressa vitlöken. Ansa och hacka champinjonerna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och bryn lök och vitlök i 3 min. Tillsätt champinjonerna och bryn ytterligare ca 1 min.
  3. Blanda lök, svamp, spenat, ricottaost och basilika. Krydda med muskot, salt och peppar.
  4. Fyll cannellonin med blandningen (se Tips). Häll hälften av de passerade tomaterna i bottnen på en ugnsfast form. Salta och peppra och lägg de fyllda cannellonirören i formen. Häll över resten av de passerade tomaterna. Strö över mozzarella och parmesan.

Tips

  • Låt spenaten rinna av genom att lägga den i en sil eller durkslag. Tryck lätt på spenaten med en grönsakspress eller en slev för att få bort vätskan.
  • Fyll en sprits med ostblandningen och spritsa in fyllningen i cannellonin. Det måste vara en sprits med ganska vid öppning.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.