Kyckling- och spenatlasagne

Den kryddiga spenatfyllningen passar utmärk bra tillsammans med kycklingkött. Denna smakrika lasagne är en upplevelse.

Förberedelse 45 min
Tillagning 50 min

Ingredienser
4 portioner

3 kycklingfiléer à 125 g
250 g gröna, förkokta lasagneplattor
2 msk smör eller margarin + matfett till formen
salt och peppar
750 g bladspenat
400 g lätt philadelphiaost
2 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
riven muskot

Lasagnesås:
2 msk smör eller margarin
2–3 msk vetemjöl
5 dl mellanmjölk
salt och peppar
riven muskot
1 msk färskpressad citronsaft
3 msk tomatpuré

Näringsvärde per portion
Kalorier (kcal) 569 = Kilojoule (kJ) 2347
Kolhydrater 21g
Protein 44g
Fett 34g
Fibrer 3g

Näringsfakta

Spenat är rikt på biotin. Biotin är en relativt okänd B-vitamin som hjälper kroppen att bryta ner fett och kolhydrater.

Kyckling- och spenatlasagne

  1. Bryn kycklingfiléerna i mafett i 10 min. Salta och peppra. Låt filéerna svalna lätt och skär dem i breda strimlor. Skölj och strimla spenaten och ta bort stjälkarna. Lägg spenaten i en kastrull. Låt spenaten mjukna på hög värme och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda philadelphiaosten med 1 dl av parmesanosten. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Blanda ner kycklingkött och spenat, blanda väl. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förbered lasagnesåsen: Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet under omrörning och låt redningen brynas i 0,5–1 min. Vispa ner mjölken lite i taget så att såsen inte klumpar sig. Koka upp och låt den sjuda på svag värme i 10 min. Vispa såsen igen och krydda den med salt, peppar, riven muskot och färskpressad citronsaft. Vispa till sist ner tomatpurén.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg lite sås i botten. Varva sedan lasagneplattorna med kycklingblandningen. Täck varje lager med sås. Avsluta med ett lager sås och strö över resten av parmesanosten. Sätt in i ugnen i 40–45 min.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *