Tarte Tatin

Om

Är du ny inom det franska köket? Då har du kommit helt rätt för här på LeColise.se skriver vi om fransk matlagning och tipsar om några klassiska franska maträtter. Fransk matlagning är fylld med smak och det finns några grundläggande recept som varje nybörjare bör känna till. När du blir mer bekväm med crepes samt tårtor och bisques kommer du att upptäcka hur lätta de är att tillaga.

Fransk mat är känd över hela världen för sin finess och smak men hur kan du återskapa dessa smaker hemma? Fransk mat bygger på enkla kombinationer av rika och naturliga smaker som kombineras för att skapa oförglömliga samt internationellt kända rätter. Faktum är att det franska köket är så högt ansett runt om i världen att UNESCO 2010 lade till det på sin lista över immateriella kulturarv.

För många människor kommer deras introduktion till fransk mat i form av vin och ost. Från brie och Bourgogne till camembert och Chardonnay. Det finns massor av läckra kombinationer att välja mellan. Men det finns en hel värld av det franska köket bortom ostbrädan. För att hjälpa dig att föra in det franska kökets underverk i ditt kök så har vi på vår sida en lista över de 10 bästa franska maträtterna du helt enkelt måste prova hemma – med recept. Bon appétit!