Vårlig ravioli

Vårlig ravioli

Nästa gång du har möjlighet att köpa färsk sparris, så passa på! Då kan du nämligen njuta av denna läckra, vårliga ravioli.

Förberedelse 10 min
Tillagning 35 min

Ingredienser
6 portioner

1 knippa färsk sparris, 250 g
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
2 burkar hela tomater à 400 g
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
450 g ravioli, svamp eller ost
1 dl riven färsk parmesanost (valfritt)

Näringsvärde per portion
Kcal 168 = kJ 711
Kolhydrater 20g
Protein 8g
Fett 7g
Fibrer 2g

Näringsfakta

  • Sparris är en utmärkt A-vitaminkälla.

Tips

  • Köp ljusgrön sparris med raka stjälkar och slutna knoppar. Undvik sparris med öppna knoppar, de är oftast gamla och har en bitter smak.
  • Förbered sparrisen genom att skära bort ändarna. Om sparrisstjälken är kraftig och hård så skala av det yttersta skiktet med en potatisskalare.

Vårlig ravioli

  1. Skölj sparrisen och skär av ändarna. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg sparrisen i en korg eller ett durkslag, lägg på locket och ånga sparrisen tills den är lagom mjuk, ca 5 min. Ta upp sparrisen, låt dem svalna av och skär dem i 0,5 cm stora bitar. Spara 6 stycken sparrisknoppar.
  2. Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprikan ca 5 min. Tillsätt vitlöken och bryn ytterligare 30 sek. Tillsätt tomaterna med sin vätska, timjan och 0,5 tsk svartpeppar och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 20 min.
  3. Koka upp raviolin enligt paketets anvisningar. Låt sedan raviolin rinna av ordentligt.
  4. Kör såsen i matberedare tills den är jämn och mjuk. Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt sparrisbitarna. Värm på medelvärme tills såsen är varm, ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp raviolin på tallrikar och häll över såsen. Strö över riven parmesanost och garnera med sparrisknopparna.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *