Nästa gång du har möjlighet att köpa färsk sparris, så passa på! Då kan du nämligen njuta av denna läckra, vårliga ravioli.
Förberedelse 10 min
Tillagning 35 min
Ingredienser
6 portioner
1 knippa färsk sparris, 250 g
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
2 burkar hela tomater à 400 g
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
450 g ravioli, svamp eller ost
1 dl riven färsk parmesanost (valfritt)
Näringsvärde per portion
Kcal 168 = kJ 711
Kolhydrater 20g
Protein 8g
Fett 7g
Fibrer 2g
Näringsfakta
- Sparris är en utmärkt A-vitaminkälla.
Tips
- Köp ljusgrön sparris med raka stjälkar och slutna knoppar. Undvik sparris med öppna knoppar, de är oftast gamla och har en bitter smak.
- Förbered sparrisen genom att skära bort ändarna. Om sparrisstjälken är kraftig och hård så skala av det yttersta skiktet med en potatisskalare.
Vårlig ravioli
- Skölj sparrisen och skär av ändarna. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg sparrisen i en korg eller ett durkslag, lägg på locket och ånga sparrisen tills den är lagom mjuk, ca 5 min. Ta upp sparrisen, låt dem svalna av och skär dem i 0,5 cm stora bitar. Spara 6 stycken sparrisknoppar.
- Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprikan ca 5 min. Tillsätt vitlöken och bryn ytterligare 30 sek. Tillsätt tomaterna med sin vätska, timjan och 0,5 tsk svartpeppar och låt sjuda tills såsen tjocknar, ca 20 min.
- Koka upp raviolin enligt paketets anvisningar. Låt sedan raviolin rinna av ordentligt.
- Kör såsen i matberedare tills den är jämn och mjuk. Häll tillbaka såsen i stekpannan och tillsätt sparrisbitarna. Värm på medelvärme tills såsen är varm, ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp raviolin på tallrikar och häll över såsen. Strö över riven parmesanost och garnera med sparrisknopparna.